Lån – Bästa tipsen för att låna ansvarsfullt

Oavsett om det är ett stort eller litet lån som du vill ansöka om är det viktigt att du alltid lånar ansvarsfullt. I Sverige är det dessvärre ganska vanligt att ta lån, även om den egna ekonomin inte är tillräckligt balanserad för att klara av återbetalningen i tid. Om du inte kan betala tillbaka ditt lån enligt överenskommelse med banken kan detta leda till påminnelser, som sedan leder till inkasso eller Kronofogden.

Alla som ansöker om ett lån på företagslån.io behöver inte ha problem med sin ekonomi. Det finns många orsaker till varför du kan vara i behov av finansiell hjälp, t.ex. om du vill köpa dig en bostad eller en dyr bil. Det kan också handla om att du behöver hantera oförutsedda utgifter snabbt och inte kan eller vill vänta på nästa månadslön. Att låna ansvarsfullt är dock ändå A och O – oavsett om du lånar 2000 kronor eller om du låna 800 000 kronor. Här nedan listar vi därför några tips som säkerställer att du lånar lite tryggare!

Topp 4 tips för att låna ansvarsfullt

1. Låna inte mer än du verkligen behöver

Ett mycket vanligt misstag är att man lånar mycket mer pengar än man verkligen behöver. Den främsta orsaken till detta är för att man blir lockad och tänker att man dessutom kan passa på att finansiera andra saker när man ändå är igång med sin ansökan. Kom ihåg att de allra flesta lån inte är nödvändiga för ditt vardagliga liv, utan att det ofta handlar om bekvämligheter. Se därför till att du håller nere beloppet så mycket som möjligt.

2. Använd en lånekalkylator innan du ansöker

Med en lånekalkylator är det enkelt för dig att räkna ut hur mycket din månadskostnad kommer att hamna på. Naturligtvis är en lånekalkylator inte lika korrekt som om du gör en komplett ansökan, men du kan fortfarande få ett hum om hur din månadskostnad kommer att se ut och hur mycket du kommer få betala i ränta. Dessa program och funktioner finns vanligtvis tillgängliga på alla lånesajter och hos alla låneförmedlare och banker. Funktionen är dessutom helt gratis att använda sig av.

3. Jämför alltid lån och långivare

Om du vill vara säker på att du lånar ansvarsfullt för att spela casinospel i sverige är en jämförelse det absolut första du ska göra. Att jämföra lån är väldigt enkelt och du gör det smidigast genom en låneförmedlare som samarbetar med duktiga och professionella aktörer och banker. Med en låneförmedlare kan du skicka in en låneansökan och därefter få svar från flera olika aktörer, utan att mer än en kreditupplysning kommer att tas. Du får möjlighet att se vilken bank som kan erbjuda dig det bästa lånebeloppet och vilken som har lägst ränta. Du kommer också kunna se vilken återbetalningstid de olika bankerna kan erbjuda dig och därefter välja lånelöftet som passar dig bäst.

4. Använd automatisk överföring

Idag finns det nästan inget som din internetbank inte kan göra när det kommer till insättningar och uttag. Majoriteten av alla långivare och banker kommer att kräva autogiro för att kunna dra pengarna från ditt konto varje månad, men för att betalningen ska komma in gäller det naturligtvis att det finns pengar att dra från första början. Ett smart sätt att undvika missar är genom att använda automatisk överföring. Detta är ett extra bra alternativ för dig som har pengar på olika bankkonton och som ibland glömmer förfallodatum. Med automatisk överföring ställer du själv in när pengarna ska dras från ett konto till ett annat. På så sätt garanterar du att kontot alltid har täckning.