Köksrenovering – Knoppar eller handtag?

Knoppar och handtag är kanske ofta något man inte lägger särskilt mycket energi på vid en stor köksrenovering. Funkar de, så funkar de. Många kanske tänker att de inte gör särskilt stor skillnad – men det finns också många som skulle hävda motsatsen. Lägger man ned tid och energi på att hitta rätt knoppar och handtag lär man inte ångra sig lite längre fram, tvärtom. Kökshandtagen för köksrenovering stockholm är ändå något som de allra flesta använder dagligen. Således är valet av dem inte ett beslut man bör förhasta.

Ett enkelt ansiktslyft

Inför en köksrenovering passar det bra att välja ut handtag och knoppar med ett nytt utseende. Med det sagt, behöver det knappast faktiskt vara en del av en köksrenovering av https://köksrenoveringstockholmslän.se. Om man bara vill ge köket ett ansiktslyft, utan att göra om det, gör ett handtagsbyte väldigt mycket för helheten. Har man tidigare haft ett kök där knoppar och luckor inte har matchat med övriga attiraljer, kommer ett byte att göra en markant skillnad.

Knoppar, handtag eller en blandning?

När man ska skaffa nytt kök sollentuna och vill köpa nya handtag finns det ett antal saker som är bra att tänka på. En bra början är att fundera på om man ska ha knoppar, handtag eller en blandning av de båda. Det är inte ovanligt med kök som enbart har knoppar, eller som enbart har handtag för den delen. En vanlig preferens dock är att man har en blandning av båda sorterna.

Handtag på lådor – knoppar på skåp

Ska man ha både knoppar och handtag är det många som föredrar konstellationen handtag på lådor, och knoppar på luckor. Många skåp är helt enkelt utformade som så att knoppar är snällare mot ögat, snarare än ett avlångt handtag. Det här stämmer givetvis inte för alla, och det viktiga är att man går på magkänslan. Står man inför en mer omfattande köksrenovering stockholm kan man fundera på handtagen samtidigt som man funderar på luckor och lådor. En del handtag och knoppar kommer onekligen att passa in bättre än många andra.

Muskelkraft

En annan anledning till att många vill ha knoppar på skåp och handtag på luckor är muskelkraften. En tung låda, fylld med redskap och köksattiraljer, kan bli svår att dra ut om man enbart har en knopp. Man får helt enkelt inte lika mycket kraft i fingertopparna, som man får när man kan sluta handen runt ett handtag. Givetvis spelar lådans konstruktion också in i ekvationen.