Gör en köksrenovering – På traditionellt vis

Många skulle säkerligen bli förvånade över den grad av inspiration som många moderna kök idag har tagit från flera hundra år gamla planeringar. Sedan funktionalismens idéer i hög grad förpassats till papperskorgen på senare år, är det allt fler som går tillbaka till en traditionell stil. I den här texten ger vi dig inspiration till en traditionsenlig och prisvärd köksrenovering i göteborg.

Trägolv

Att inte ha ett trägolv var ovanligt ur ett historiskt perspektiv (givetvis dock beroende på hur lång tid tillbaka man går). Ett golv av trä är mycket kraftfullt när det kommer till att skapa karaktär och ge köket en god akustik. Det spelar egentligen ingen roll om det är fernissat, oljat eller målat – när det kommer till det, är det bara att gå på magkänslan. Ett tips för en traditionsenlig köksrenovering är dock att lägga skurgolv, och i ett senare skede klä dem med gammaldags trasmattor. Det här är mycket uppskattat inslag i svenska kök än idag. Därtill är det ett miljövänligt val.

Möbler

En viktig ingrediens till ett gammaldags kök är givetvis möblerna. Något som var mycket symboliskt för tidigt 1900-tal var kökssoffan för badrumsrenoveringargöteborg.se – köksrenovering. Något annat att inte förglömma är en klassisk, stor skänk som rymmer alltifrån porslin och medicin till bröd och bestick. Det här var mer regel än undantag i sekelskifteskök. Den som vill nå en traditionell känsla i sitt kök kan också sikta på kärlhyllor.

Vitvaror

När det kommer till vitvaror är det bra att gå på det som är klassiskt och standard. Att gå för mycket på trender kan som regel innebära lite oönskade konsekvenser längre fram. Folk som tidigare köpt kylskåp och spisar i käcka färger, har fått problem att exempelvis hitta reservdelar bara några år efter. Poängen är att det är bra att satsa på det som är tidlöst och klassiskt. Det gör också huset mer lättsålt (eller högre värderat) vid en eventuell försäljning längre fram.

Skapa en helhet med resten av huset

Många som står inför köksrenovering idag lägger ned väldigt mycket pengar på dyra kranar, spotlights och annat. Bor man i ett gammalt hus, och även vill nå en traditionell känsla, är det viktigt att ta hänsyn till resten av byggnaden. Försök där det traditionsenliga ska kombineras med det moderna (exempelvis spotlights) slår inte sällan fel. Satsa istället på att skapa en helhet, och bestäm dig för en stil. Den stilen håller du dig sedan till.