Personlig tränare nära dig

Nu är det vinter och dags att tänka på hälsan ordentligt. Efter året som har gått så har det kanske varit lite knepigt att komma ut och träna och man kanske istället bara har suttit inne i soffan. I så fall kan man behöva någon som peppar en att komma ut och röra på sig. I denna artikel kommer du att information om varför det är bra att anlita en personlig tränare och vad en personlig tränare kan hjälpa just dig med.

Vad är en personlig tränare?

En personlig tränare eller PT som det också kallas är en person som hjälper, visar och peppar dig på gymmet eller med din hemmaträning. En personlig tränare kan jobba på många olika sätt och något som blivit allt mer vanligt är PT online. Det innebär att du får all hjälp du behöver över nätet istället för att ni ses öga mot öga. Det vanligaste är dock att man har en personlig tränare som man träffar i verkligheten och jobbar tillsammans med för att nå sina mål inom träning.

Vad gör en personlig tränare?

En personlig tränare jobbar med att hjälpa dig att nå dina mål inom träning. Din PT kan lägga upp ett träningsschema från https://ptgöteborg.se som hjälper dig att nå ditt mål och din PT kommer också att finnas där och peppa dig samtidigt som du tränar. När man tränar kan det vara bra att ha någon som skriker lite på en och peppar en att fortsätta och inte ge upp. Oftast lägger din PT upp ett träningsschema som är format helt efter dig och ditt mål, sedan går ni igenom hur alla övningar ser ut och fungerar och sedan får du peppning under ditt träningspass.

Vad är en PT online?

En PT online är en personlig tränare som driver sitt företag över internet. Det finns många olika personliga tränare på nätet som du kan anlita. En personlig tränare som jobbar online jobbar ungefär lika som en vanlig PT men skillnaden är att det är över internet. När du får kontakt med din PT online brukar du oftast få berätta om dig själv och dina mål med träningen. Du brukar också få uppge dina olika mått och din vikt för att din PT sedan ska kunna lägga upp ett schema åt dig.

Skillnaden med att ha en PT online är att du tränar själv utan att någon peppar dig men du brukar oftast få berätta för din PT i efterhand hur ditt träningspass har gått och kan då få feedback.

Det är vanligt att man har kontakt med sin PT under några veckors tid och din PT stämmer hela tiden av med dig hur det går för dig.