Slipa golv för hand – går det?

Repor, ojämnheter eller kanske gammal färg man vill byta ut. Att slipa golvet löser dom flesta estetiska problem, åtminstone på trägolv, men kan man göra det för hand eller måste man använda maskiner?

Hur stort är golvet?

Visst kan man slipa ett golv för hand men det är inte speciellt praktiskt eller tidseffektivt. Det första att ha med i beräkningarna är hur stort golvet är. Gäller det golvet i en liten garderob eller förråd som behöver en golvslipning kanske det rent av är enklare att göra det för hand eftersom det är svårt att komma åt med stora klumpiga maskiner på trånga ytor.

Är det däremot golvet i ett normalstort rum bör man tänka om. En golvslipning är ett ganska omfattande arbete och det kommer ta extremt mycket tid att göra det för hand. Dessutom kanske det behöver slipas i flera omgångar, beroende på hur djupa skadorna och skavankerna är – kontakta golvslipningsföretag.

Maskiner underlättar av flera skäl

Det finns flera orsaker till att det är bättre att genomföra en golvslipning med riktiga maskiner istället för att göra det för hand. Inte minst för att det är mer ergonomiskt – den som slipar för hand kommer få stå på knä i otaliga timmar och det kommer förmodligen kännas i kroppen efteråt.

Med maskin får man en mer arbetsvänlig position, det blir lättare och bekvämare att jobba och dessutom går det snabbare. För att inte tala om att resultatet blir jämnt och snyggt och att maskiner framtagna för golvslipning samlar upp allt slipdamm direkt.

Utrustning finns att hyra

Ska du genomföra en golvslipning och funderar på att göra det för hand för att du tycker att det känns onödigt att köpa dyr utrustning kan du slappna av. Det finns nämligen slipmaskiner hos https://golvslipningstockholmslän.se/ avsedda för golv att hyra och det behöver inte alls bli särskilt dyrt. Finns flera golvfirmor som hyr ut utrusning där du bor kan du be om prisförslag hos flera olika.

Tänk också på att maximera hyrtiden – se till att golvet är klart för slipning när du hämtar maskinen så slipper du betala för onödig tid.

Kort och gott kan vi konstatera att det är fullt möjligt att slipa ett golv för hand men att det innebär mycket tid och mycket hårt arbete. Med maskiner underlättar man jobbet och det är också sannolikt att man får ett bättre resultat. Gäller det dock väldigt små golvytor kan det trots att vara en fördel att använda en handslip – men inte annars.