Behöver du en rörläggare akut?

Ibland händer det saker som man önskar inte hade hänt, någon i familjen kanske försöker spola ner något i toaletten som absolut inte går att spola ner så att det blir ett ordentligt stopp i avloppet. Har man otur så sätter sig vissa stopp så illa att det inte går att få bort med propplösare eller vaskrensare. Då behöver man en rörläggare – och är det familjens enda toalett så är det bäst att rörläggaren kommer så fort som möjligt så man slipper göra sitt i busken utanför huset i flera veckor.

Det är ändå enklast att använda internet

När något är akut tänker man automatiskt att det är bäst att ringa så man får svar med en gång – och det stämmer. Man vill knappast skicka ett mail till en rörläggare om man vill att de ska svara omgående och helst komma över samma dag. Däremot så är det smart att leta upp en rörläggare att ringa med hjälp av internet. Alla rörläggare listar sina nummer och andra kontaktuppgifter på sina hemsidor och genom att använda internet hinner du göra en blixtsnabb marknads-koll så att du inte skjuter helt i blindo.

Sök på rörläggare + ort och kolla snabbt igenom resultaten

Skumma igenom sökresultaten och klicka på de firmor som gör att du hajar till. Välj den som verkar bäst – det här bör inte ta längre än 10 minuter att slutföra. Efter 10 minuters koll på sökresultaten bör du ha hittat en rörläggare att ringa, annars vet jag inte vad du har gjort under dessa 10 minuter. Det enda du behöver kontrollera (vilket du även kan göra över telefon när du ringer) är att din rörläggare har en registrerad firma och betalar skatt, och att den ger kvittens efter arbetet är slutfört. Då kan du känna dig trygg i att det är en riktig yrkesman som utför VVS arbetet och även står för det sen. I vissa fall kan man få en garanti om det är ett jobb som tillåter sig att ge sådana. Det kan vara då att något skall hålla ett visst antal år, annars står din rörläggare för gratis reparation eller något i den stilen.